logo
Anita Stam
Over Anita
Nieuws
Wat is homeopathie
Orthomoleculaire
Darmtherapie
Insuline resistentie
Oestrogeendominantie
Praktijk info
Tarief consult
Waarborg Privacy
Contact
Vergoedingen 2022
Gastenboek

Orthomoleculaire behandeling volgens de Psycho Neuro Immunologie  

Psycho Neuro Immunologie is een jonge wetenschap, die zich bezighoudt met de invloed van het zenuwstelsel ('neuro') en emoties ('psycho') op het immuunsysteem.

PNI brengt een verklaring vanuit de wetenschap dat lichaam en geest één zijn. Het verbindt onderdelen uit verschillende medische specialisaties met elkaar zodat een beter begrip ontstaat over het functioneren van het menselijk lichaam en het ontstaan van ziektebeelden. Vanuit deze kennis kunnen behandelplannen worden gemaakt.  

Al onze organen en orgaansystemen informeren elkaar tot op het kleinste niveau, dat van de cellen. Dit betekent dat alle systemen dan ook voortdurend met elkaar in contact staan. Een verstoring in het ene orgaansysteem kan daarom leiden tot problematiek in een ander orgaansysteem.

Zo kunnen bijvoorbeeld psychische stoornissen als depressiviteit, ADHD of stoornissen in het immuunsysteem zoals allergische klachten en reumatoïde artritis ontstaan door problemen in de darmen. Andersom kan een verhoogde aanmaak van stresshormonen het immuunsysteem en de darmwerking beïnvloeden. 

Een gedegen kennis van lichaamsprocessen tot op moleculair niveau is dus essentieel. Anatomie, fysiologie en met name biochemie zijn dan ook de belangrijkste pijlers waarop de Psycho Neuro Immunologie is gebaseerd. Hier neemt voeding een centrale plaats in omdat het stoffen aanlevert die alle processen tot op cel en moleculair niveau beïnvloedt.

Daarom zijn PNI en kennis over voeding onlosmakelijk met elkaar verbonden

Bij gevoelens zoals ‘lachen of verliefd zijn’ komen verschillende genezende hormonen vrij, zoals endorfine en serotonine. Zij dragen direct bij tot ontspanning en krachtiger afweersysteem. Dat kan betekenen dat je minder snel ziek wordt en sneller geneest.

Een ander klassiek voorbeeld is dat van de stressvolle manager die op vakantie een hartinfarct krijgt.

Anita Stam Klassieke Homeopathie  | contact@anitastam.com