logo
Anita Stam
Over Anita
Nieuws
Wat is homeopathie
Orthomoleculaire
Darmtherapie
Insuline resistentie
Oestrogeendominantie
Praktijk info
Tarief consult
Waarborg Privacy
Contact
Vergoedingen 2022
Gastenboek

Darmtherapie

De darmen geven een weerspiegeling van de gezondheid. Voor een goed werkend immuunsysteem is een gezonde spijsvertering noodzakelijk . Verkeerde eetgewoonten, antibioticabehandelingen, veelvuldig gebruik van pijnstillers, het doormaken van een periode van veel stress en erfelijke aanleg kunnen de darmflora en hierdoor het immuunsysteem verstoren.

Het begin van een  eczeem, jeukende huid zonder uitslag, oorontstekingen, astma en astmatische bronchitis, hooikoorts, chronische peesontstekingen, gewrichtsontstekingen, kraakbeenontstekingen en slijmbeursontstekingen hebben dan ook hun oorzaak in niet goed werkend immuunsysteem vanuit een verstoring in de spijsvertering.

Met darmtherapie waarbij overigens altijd ook de lever wordt mee behandeld is het mogelijk spijsverteringsproblemen zoals obstipatie, buikpijnen te genezen. Buikklachten door Colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn kunnen door de inzet van een aangepast voedingspatroon in combinatie met supplementen en/of homeopathische middelen veel verbeteren.

Ook klachten die zich manifesteren in andere  slijmvliezen  zoals die van mond, oor, oog en keel, longen , pezen, slijmbeurzen en gewrichten kunnen via darmtherapie herstellen.

Anita Stam Klassieke Homeopathie  | contact@anitastam.com