logo
Anita Stam
Nieuws
Over Anita
Wat is homeopathie
Orthomoleculaire
Darmtherapie
Insuline resistentie
Onvruchtbaarheid
Oestrogeendominantie
Continue ziek kindje
De Praktijk
Consult en tarieven
Contact
Vergoedingen 2022
Gastenboek

Onvruchtbaarheid 

Er zijn veel oorzaken te vinden voor het uitblijven van een zwangerschap. Waar er 15 jaar geleden vrijwel alleen gekeken werd naar oorzaken bij de vrouw weten we nu dat de oorsprong van een uitlbijvende zwangerschap ook veelal bij de man ligt

Algemeen bekend is dat het gebruik van alcohol en roken de vruchtbaarheid negatief beïnvloed. Ook weten we inmiddels dat overgewicht maar ook ondergewicht belangrijke oorzaken zijn voor het uitblijven van een zwangerschap.

Volgens de nieuwste onderzoeken blijkt dat vervuilende stoffen uit het milieu zoals insekticiden, pesticiden, fungiciden, Ftalaten en bisfenol A uit plastics zeer veel op vrouwelijke hormonen lijken. Het is voor ons lichaam echter lastig deze stabiele stoffen uit ons lichaam te verwijderen. Deze stoffen kunnen de hormoonhuishouding van zowel de man als de vrouw ontregelen. Het is binnen de conventionele geneeskunde niet mogelijk deze verstorende stoffen met medicijnen kwijt te raken. Door voeding te combineren met Orthomoleculaire Geneeskunde is het wel mogelijk het lichaam zodanig te activeren dat ze zich van deze stoffen gaat ontgiften. 

Behalve niet zwanger kunnen raken zijn endometriose, cysten, PMS, hormonale migraine  en veel bijwerkingen door Pilgebruik uitingen van deze lichaamsvreemde hormonen die de eigen hormoonhuishouding ontregelen. 

Ook als het lichaam niet goed gevoed is met nutrïenten heeft ons lichaam moeite de hormoonhuishouding op gang te houden. Een specifieke opmerking hierbij is dat  de bijnieren uitgeput kunnen raken door langdurende stress, ook hier kan de hele hormoonhuishouding ontregelt raken, zowel de schildklier - de hormonen- bijnieren.

Bij  PCOS, ofwel het poly cysteus ovarieel syndroom maakt de vrouw teveel testosteron aan waardoor er veel cystes ontstaan. De kans op zwanger worden wordt hierdoor enorm beperkt.

De combinatie van voeding, orthomoleculaire geneeskunde en homeopathie kan heel specifiek ingrijpen op de oorzaak van het probleem. De beste IVF behandeling is namelijk die behandeling die je niet hoeft te doen. 

Anita Stam Klassieke Homeopathie  | contact@anitastam.com