logo
Anita Stam
Nieuws
Over Anita
Wat is homeopathie
Orthomoleculaire
Darmtherapie
Insuline resistentie
Onvruchtbaarheid
Oestrogeendominantie
Continue ziek kindje
De Praktijk
Consult en tarieven
Contact
Vergoedingen 2022
Gastenboek

 

 

 

We maken ons zorgen, ons kindje is continue ziek.

Als ouder word je er soms wanhopig van : de ene oorontsteking is nog niet voorbij of de volgende koortsperiode met snotterigheid en hoesten staat al voor de deur. Je gaat je als ouder  ernstig zorgen maken, zeker als de eetlust van het kind er onder lijdt en ze steeds zwakker lijken te worden.

 

 

 

                                                                                                              

Veel kinderen zijn tot ongeveer het  7e levensjaar  gevoelig  voor infecties, het immuunsysteem moet nog rijpen, er zijn zo veel verschillende virussen en bacteriën in onze omgeving dat een opgelopen infectie voor somminge kinderen veel heel vaak voorkomt. Soms lijkt wel of ze ieder virusje dat langs komt oppikken. 

 

Dat kost natuurijk enorm veel energie, het immuunsysteem verbruikt bergen met energie om van deze infecties te genezen. Deze kinderen zijn dan ook vaak moe en hangerig, ze hebben moeite zichzelf te vermaken en zijn snel uitgekeken op speelgoed. Televisie kijken of een ander scherm is dan een welkome afleiding die weinig energie kost, een computer spelletje en televisie kijken worden dan een grote liefhebberijen.

Daarnaast zorgt het haast continue grieperige gevoel voor een slechte eetlust. Ga maar na als je zelf koortsig bent, eten is dan ook het wel het laatste waar je zin in hebt. Daarom blijven deze kinderen vaak achter in lengte, maar bijna altijd in gewicht.

Wanneer de ouders op gesprek komen, zijn deze kinderen  vaak hangerig  huilerig en onrustig. Zo  willen ze op schoot, om een paar tellen later weer  iets anders te willen, maar daar zijn ze dan in no time ook weer op uit zijn gekeken.

Veel kinderen gaan tegenwoordig naar een kinderdagverblijf waar ze ongetwijfeld met veel meer virussen en bacteriën in aanraking komen dan thuis, in hun eigen leefomgeving hebben ze alleen te dealen met de eigen huis- microbacillen flora, terwijl op het kinderdagverblijf iedereen van alles meeneemt. En dat is voor veel kinderen te veel voor het onrijpe immuunsysteem. Tel hier nog bij op dat het voor veel kinderen meer energie kost om op het kdv te zijn en daar een eigen plek binnen de groep te verkrijgen dan thuis met alleen nog een ander broertje of zusje.

 

Behandeling: het is altijd nodig het betreffende kind met de klachten te zien, een kind laat met  gedrag en ziektegedrag zoveel meer zien dan woorden kunnen vertellen.

Alleen op die manier kan ik me een mening vormen over de specifieke klachten die het kind heeft. Als dat goed in kaart is gebracht door middel van het vraaggesprek, aangevuld met de informatie die de ouders of verzorgers van de huisarts of ziekenhuis hebben meegebracht is het mogelijk een behandelplan te maken.

Meestal  wordt  bij bovenstaande klachtenbeeld een passend homeopathisch middel voorgeschreven, met als ondersteuning van het immuunsysteem een specifieke probiotica, een beetje zink en vitamine A en D3.

Mijn ervaring is dat wanneer het kind opknapt de eetlust en zin om te spelen ook weer verbeteren.

 

Nawoord:Meestal zijn de kinderen die bij mij in de praktijk komen al gezien door huisarts en of specialist, op die manier kan contact via de ouders en andere hulpverlening soepel blijven verlopen. Als er acuut ingrijpen nodig is, kan zo weer terug gegrepen worden op de reguliere zorg.

 

Voor meer informatie kun je bellen naar tel. 072-502 29 50 of stuur een mail via het contactformulier op deze website.

 

Anita Stam Klassieke Homeopathie  | contact@anitastam.com